Reflexzone therapie staat bekend om de ontspannende en heilzame werking bij tal van klachten.

Oncoreflex® is een speciale reflexzone therapie die tijdens en/of na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties kan worden ingezet. Klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid kunnen hierdoor verminderen.

De therapie bestaat uit massages en acupressuur op de reflexzones en meridiaanbanen op voeten, onderbenen, handen en armen.

Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en kan een gevoel van welzijn creëren. Elke behandeling wordt afgestemd op uw klachten, wensen en conditie.

De voordelen van Oncoreflex® reflexzonetherapie

Verhoogt de kwaliteit van leven, helpt ontspannen, vermindert vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst, depressiviteit en bevorderd het slapen.

De reguliere behandelfase:
De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en er volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie.
Oncoreflex® is erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische behandelingen te verlichten.

De herstelfase:
De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug.
Oncoreflex® is er nu op gericht het herstel te bevorderen en het immuunsysteem te versterken. Tegelijkertijd kan Oncoreflex® bijdragen aan het verminderen van klachten als gevolg van chemotherapie. Vaak wordt er nog jaren lang neuropathie ervaren, ook hierbij kan Oncoreflex® verlichting geven.

De palliatieve fase:
De ziekte is niet meer te genezen.
Oncoreflex® is er op gericht om de kwaliteit van leven te behouden.

Terminale fase:
Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het proces van stervensbegeleiding.

Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, kan Oncoreflex® helpen om vanuit je hart innerlijke rust te vinden.

Verwijzing en vergoeding
U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Het is wel verstandig om de behandeling met uw behandelend specialist te bespreken. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. ( zie vergoedingen)

Oncoreflextherapeut
De HBO Master Oncoreflex® is een specialisatie voor het geven van reflexzone therapie aan mensen met kanker.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland
Radiusreflex is lid van het Netwerk Oncoreflex® en ingeschreven in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids zijn opgenomen.